Friday, May 20, 2011

#44 : lagi kecewa.

Kita sudah lihat nasib Pe'ah dengan Justin Bieber, bagaimana obsesnya beliau. Bagaimana pula dengan kekasih hati barunya itu? Adakah mereka akan bersatu buat selamanya? Kita lihat sambungannya. 


Sekian.

Tuesday, May 17, 2011

kenapa dunia perlukan super hero?

dunia perlukan super hero.
dan super heroin.

tapi, kenapa?

mutakhir ini, begitu banyak loji-loji radioaktif bocor.

lihat saja di chernobyl.


di fukushima.



mengambil iktibar peristiwa-peristiwa terdahulu, penduduk gebeng di pahang darul makmur mengambil langkah berjaga-jaga.

baca disini


mereka membantah projek lynas gebeng berdasarkan nasihat lembaga perlesenan atom negara (AELB). mungkin mereka khuatir, kemakmuran pahang akan hilang dengan adanya loji ini nanti.

baca disini


tapi kenapa mereka membantah?
gila lu tak bantah?
kalau gua pun, gua bantah.
lu orang bayangkan, kalau sisa-sisa radioaktif tu tersebar.
bayangkan.
bayangkan.
tahukah lu orang, mutant boleh terhasil, bila mana manusia kena sisa radio aktif?
kalau mutant baik macam cyclops, storm, shadowcat yang terhasil tak apa.

adik gua cakap, dah la mutant baik, kacak pulak tu. mmg untugla malaysia kalau ada cyclops.


shadowcat

tapi, cuba lu orang bayangkan.
kalau mutant jenis-jenis magneto yang terhasil.
tak ke masalah malaysia nanti?
masalah kan.
siapa nak lawan dengan diorang?
siapa?

gua lastik pon tak ada, macam mana gua nak lawan magneto kalau dia mengamuk nanti.


sebab itu la kita perlukan superhero.
sebab nak lawan dengan mutant.
kalau ada superhero, kena ada superheroin.
superhero mana boleh kahwin orang kebanyakkan.
nanti jadi macam spiderman dengan mary jane.
konflik je memanjang.
villian tak puas hati dengan spiderman, cari mary jane.
villian tak puas hati dengan spiderman, culik mary jane.
kan susah superhero macam tu.
dua-dua saling memahami, saling bantu membantu.


lagi satu,
bila semua ini terjadi,
kerajaan pun terpaksa tubuh ministry baru kalau mutant muncul.
kementerian mutant dan hal ehwal komuniti X.
tambah lagi satu menteri, bertambah bajet negara sebab nak bayar gaji menteri baru.
kan dah banyak kerja tu.

apa apa super pon, mula dgn super teacher.
tak kira la ajar apa.

Wednesday, May 11, 2011

kepelbagaian

setiap kali author balik kampung nek highway PLUS mesti gua perasan satu benda..
papan iklan kat tepi highway tuh............and harituh gua perasan satu papan iklan yg menarik perhatian gua..

papan tanda tuh berbunyi SKK Cat rumah no1 di Jepun..peh gua confused..SKK tuh cat ke..setau kami author 
blog nih SKK tuh nama kos kami(sarjana muda kejuruteraan kimia).

tibe jer ade nama cat ni pehal and siap claim dorang no1 kat Jepun lagi...Jepun beb!! bukan north korea
so bila gua sampai rumah berbekalkan internet laju tahap gaban nih(HARHARHAR) gua google lah..

peh gua terkejut..korang tgk lah sendiri


hah tengok tuh tengok kalau korang tak pecaya

tengok ini pulak
cat SKK nih juga berjaya menjajah ke singapore

gua bukan ape..tapi yg paling gua tak boleh blah..
dorang siap boleh claim dorang no1 di jepun..

berani beb
sekarang semua barang nak claim dorang no1 satu di jepun
asal tak no1 di north korea gua pown tak taw

gua rasa sebab barang jepun mmg kualiti beb
awek jepun pown kualiti beb
fuhh cun gilo

oleh itu gua dah boleh terima yg SKK tu jugak adalah jenama cat rumah no1 di jepun

tibe jer author nak taw jenama KONDOM no1 di jepun ape ek 
hehe