Tuesday, April 26, 2011

diary of a wimpy Welsh wonder kid

wimpy Welsh wonder kid tahun 1999, 10 tahun.






wimpy Welsh wonder kid tahun 2005, 16 tahun.






wimpy Welsh wonder kid tahun 2012, 23 tahun.

MAKLUMAT LANJUT DISINI !

Sunday, April 24, 2011

AlKisah Fernando Torres


Terdapat alkisah sebuah kelab Ingeris bernama Chelsea melabur 50 juta tok mamat kat bwah nie...


Tgok muke pon geram je kan... Gua dgan penuh harapan mengharap mamat nie dpat gol bnyk2 tok kelab gua.. Gua setia menunggu siang dan malam.. Bile la mamat jambu nie nak score2...

Dye cme perlu sepak bnda nie...


Masukkan kat dalam bnda nie...
2 P0N SUSAH KE?? tgok kat video bwah nie binatang pon boleh gol..
haish...




Tapi Akhirnya setelahh 14 game gua menunggu, setelah lebih 900 jam gua bersabar..

GUA PUAS... HAHA... Tahniah Torres!!!

p/s : Gua Harap Ini dapat meningkatkan semangat gua nak exam... hehe



#39 | akhirnya.

video sebenar gua tak jumpa. nak tengok boleh klik sini.

gua rasa semalam hari yang paling bahagia buat El Nino merangkap Fernando Torres. beliau bukan sahaja telah memecahkan badinya yang gagal menjaringkan sebarang gol selepas dibeli dari kelab lamanya, Liverpool yang selesa membelasah Birmingham City, 5-0 dan juga selepas 903 minit bermain untuk skuad Carlo Ancelotti.

gua harap beliau hanya memberikan janji manis kepada kipas-kipas chelsea.
"After fourteen games without a goal, it was not the beginning I was expecting when I signed.Hopefully this is the first of many." (chelseafc.com, 2011)

gua tetap sayang Manchester United.

Friday, April 22, 2011

#38 | kecewa.


Assalamualaikum, dan salam sejahtera buat semua. Cerita ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia.
Pe’ah [bukan nama sebenar] betul-betul meminati seorang budak berumur 17 tahun walhal dia berumur 4 tahun lebih tua dari budak itu. Siap letak poster dalam bilik, gambar di dalam beg dompet besarnya, keratan-keratan akhbar di atas meja belajarnya. Dia mengaku bahawa dia-lah peminat nombor satu budak itu. Budak itu bukan calang-calang celah gigi. Budak itu famous di laman web YouTube, famous di mata-mata perempuan di dunia ini.
Famous bukan? Siapa yang tidak kenal kepada kekacakkan wajah ini? [Pe'ah yang cakap]. JB atau dikenali dengan nama Justin Bieber telah menambat hati Pe’ah sejak video-video permulaanya telah dikeluarkan di YouTube.

Selepas itu, Pe’ah follow si Bieber ini hingga ke twitter dan facebook. Apa budak tu buat dia nak tahu, apa budak tu minum dia nak tahu, apa budak itu pakai dia nak tahu. Number #1 follower la katakan? Dia tidak sedar bahawa JB ini ada peminat yang berjuta-jutan dekat luar sana, tapi Pe’ah tidak kisah. Pe’ah tetap akan menggelar dirinya sebagai Number #1 Belieber.
Album Justin Bieber, My World 2.0 sudah dimilikinya. Beli yang deluxe version punya. Kawan-kawan dia ada juga cakap;
“Download sudah, takyah nak membazir.”
“Copy je dekat member yang ada. Mesti budak lain ada punya.”
Pe’ah tidak mengendahkan kata rakan-rakannya dan terus membeli album tersebut. Lagu yang sama diulang setiap hari. Kadang-kala mendapat tentangan dari rakan biliknya, Sarah [bukan nama sebenar]. Bernanah telinga Sarah, asyik dengar suara merdu si Bieber. Terpaksa Sarah menyumbat earphone-nya setiap kali Pe’ah play lagu-lagu kegemarannya. Sampai Pe’ah pun dah hafal segala macam lirik dalam album jejaka hatinya itu. Bukan setakat Pe’ah, rakan-rakan dia pun dah sekali.
Pe’ah memang betul-betul geram apabila, JB dan Selena Gomez diisytiharkan bersama oleh media massa. Bukan main marah Pe’ah dengan Selena. Siap masuk group “Anti-Selena” di dalam laman web facebook. Dasyhat. Ini baru betul die-hard-fan. Men-sirap sahaja si Pe’ah apabila melihat gambar JB dan Selena di majalah-majalah terkenal di tanah air.
Tiba-tiba, Pe’ah gembira apabila melihat ini terjadi.
Tersenyum lebar beliau lalu berkata;
“Ini ada peluang.”
Sarah [bukan nama sebenar] pun mencelah;
“Kalau-lah kau betul-betul #1 Bieliber dia, kau buktikan pada aku. Dapat bergambar sebelah dia pun cukup lah. Aku memang tabik spring tak berhenti dekat kau.”
Bagi Pe’ah, ini kerja senang sebab JB pun nak datang Malaysia pada 21 April 2011. Mesti ada sesi fotografi bersama dia, takpun dekat airport nanti time sambut jejaka hatinya itu. Dah-lah dia tengah single-mingle kan? Bersemangat si Pe’ah menyahut cabaran Sarah.
Harinya telah tiba. Tiket sudah dibeli, 3 bulan lebih awal. Kamera telah siap di-charge baterinya hingga penuh melimpah-limpah, sekarang hanya menunggu kelibat JB sambil tidak menghiraukan perempuan-perempuan lain yang menjerit-jerit, tergila-gilakan JB. Asalkan Pe’ah berjaya menyahut cabaran rakan sebiliknya.
Suddenly, disaster.
Semua hampa termasuklah Pe’ah tetapi Pe’ah paling hampa. Selena menarik tangan jejaka hatinya itu lalu pergi ke VIP Lounge. Tak sempat nak ambil satu gambar pun. Hatinya berkecai, pecah, hancur macam pasir yang bersisiran di pantai. Tiketnya yang mahal terus dikoyak dan konsert Justin Bieber di Malaysia hanya dihadiri 16,999 peminatnya, poster-poster yang dimilikinya dibakar bersama gambar keratan akhbar dan album yang dibelinya di patah-patah sambil dilihat oleh Sarah yang gembira hatinya.
“#1 Bieliber konon, dia ada Selena Gomez lah.”
Sejak dari hari kejadian itu, JB tidak lagi diendahnya, tiada lagi “Baby” di dalam bilik mahupun di dalam komputer ribanya. Pe’ah kini beralih hati kepada seseorang yang lebih dekat. Mungkin ini peluang baru baginya.

Amir [ini nama sebenar] telah menambat hari Pe’ah. Pe’ah merasakan Amir mampu menggembirakan hatinya dengan lawak-lawak yang spontan lagi berhemah sebaris dengan pujian lagenda lawak, Saiful Apek.
“Terbaik, terbaik.”

entri dari stalker jemputan.

trivia stalker jemputan bulan ini
nama : Hermione Jean Weasley (nee Granger)
suami pertama : Ronald Billius 'Ron' Weasley
D.O.B : 19.09.1979
eye color : brown
rumah sukan : gryffindor
pesanan & kata-kata azimat :


selamat mengulang-kaji pelajaran dan good luck untuk final exam you all !!





berjuanglah sehingga ketitisan darah you all yang terakhir, biar apapun dugaan, cabaran, rintangan mahupun kaki dan tangan yang mendatang







lagi 1, 
i tak kisah you all kalah, asal jangan menipu



-xoxo-

marijuana, rokok, kuasa, duit dan keadilan



korang nak taw pesal tajuk entry kali nih mcm nih..
apa kaitan marijuana,rokok,kuasa duit dan keadilan??

dua gambar kat atas tuh adalah marijuana dan rokok.
rokok kat malaysia halal..boleh jual
marijuana kat malaysia haram.kalau kena tangkap 
ada kat korang marijuana tuh berapa gram jer..
ke tali gantung lah korang.

kenapa marijuana kat malaysia haram
marijuana membahayakan kesihatan ke?
kajian menunjukan yg marijuana adalah dadah semulajadi
yang sgt bagus utk digunakan dalam ubat dan bidang perubatan

tapi kenapa orang yg hisap marijuana kena ke tali gantung?
rokok tuh tak bahaya ke?
rokok dah terbukti sgt bahaya
dan dibuat dr pelbagai bahan kimia yg beracun
tak seperti marijuana

persoalanya kenapa rokok halal?
sebab rokok untung beb..
duit dia masyuuuk..

marijuana murah beb..
mana
untung jual marijuana..

disebabkan duitlah manusia sanggup 
lupakan nilai kemanusiaan

orang yg ada kuasa bila nampak 
duit dah tak kira bahaya ke tak
janji poket dorang penuh

bukan dorang hisap rokok
pown.. mampos arr
janji gua kaya beb

persoalannya?
adilkah mcm tuh?

kerana duit 
manusia sanggup bertopengkan syaitan

sekian


Thursday, April 21, 2011

sarapan pagi

Baru-baru ini stalker puaka dan kroni telah melakukan lawatan sambil belajar ke salah sebuah kedai sarapan pagi terkemuka di selatan tanah air. pada pagi yg indah ditemani bunyi-bunyi kicauan burung-burung gagak, 3 stalker memulakan pengembaraan ke kedai makan aminah yg terletak berhampiran sevel eleven pintu belakang UTM skudai. matlamat dan tujuannya jelas dan nyata, iaitu mempelajari kaedah-kaedah membuat capati disamping merasai sendiri keenakkan capati tersebut.

Capati kegemaran STALKER PUAKA

Mungkin ada yg di luar sana tidak mempercayai keenakkan capati ini. dengan ini saya ingin menyeru STALKER PUAKA & KRONI untuk menganjurkan "repeat PLANT VISIT to kedai makan aminah" bagi memberi peluang dan ruang untuk kita sama-sama merasai keenakkan capati yg digembar-gemburkan ini. sekian

"Majulah Industri Sarapan Pagi Untuk Negara"

Tuesday, April 19, 2011

antara lagu yang paling seksi dekad ini.






jangan la sedih. sayabudakbaik takde, kan i ada. - emmanuel eboue

Monday, April 18, 2011

from semanggol with love part II

semenjak dua menjak ini, kelibat sayabudakbaik di area-area johor sudah jarang kelihatan. ramai tertanya-tanya kemana hilangnya sayabudakbaik. baik stalker mahupun sahabat-sahabat stalker, semua tertanya-tanya kemana perginya sayabudakbaik yang sememangnya jarang menghilangkan diri.

akhirnya persoalan kemana hilangnya saayabudakbaik terjawab. sayabudakbaik rupanya mempunyai komitmen yang lebih tinggi di luar johor. khabarnya beliau akan menyertai salah sebuah program realiti tv termasyhur di malaysia.

kami stalker dan sahabat-sahabat stalker semuanya mendoakan kejayaan sayabudakbaik. kami yakin  dengan pengalaman, kemahiran dan ilmu beliau, sayabudak baik mampu menggalas tanggung-jawab dan tugas yang besar beliau ini.


selamat berjuang sayabudakbaik

Sunday, April 17, 2011

#32 | minggu kaki wayang.

fast and the furious 5.

semalam gua tengok semi-final FA Cup bersama rakan-rakan gua yang lain. gua terserempak dengan trailer ini. gua rasa filem ini boleh memuaskan hati para-para kaki wayang yang kadang-kadang dikecewakan dengan aksi trailer youtube atau di mana-mana media massa. diorang tulis cerita ni keluar 22 April. warga-warga stalker sekalian, harap movie ini tidak menghampakan kita dan harap movie ini tidak menghampakan seperti match semi final FA Cup malam semalam. 


gua harap hari ini akan menceriakan hati gua balik. 

kita kena pergi brazil.

stalker sekalian,
kita kena pergi brazil.

kenapa kita kena pergi brazil?
1. brazil tuan rumah world cup 2014.
2. brazil tuan rumah olimpik 2016.




tapi takpe, kalau lu orang tak nak pergi, gua pergi sorang.

Friday, April 15, 2011

ranking.

ketika gua sedang asyik bersiar-siar di blogsphera yang luas ini, gua tersinggah satu blog. gua tengok ada satu gambar budak cute. gua rasa budak tu no 1,387,546 dalam ranking budak cute yang lahir tahun 1990. serius cute.

Monday, April 11, 2011

teka teki

Alkisah sebuah hikayat. terdapat 10 org rakyat jelata mendiami suatu tempat yg aman dan damai. di situ mereka berkongsi sewa P1 demi memastikan mereka tidak tercicir daripada perkembangan dunia luar. dipendekkan cerita, sewa setiap bulan P1 tersebut adalah RM100. hatta setiap seorang akan membayar RM10 setiap bulan bagi memastikan tiada istilah SUSPENDED membelenggu kehidupan mereka. sepatutnya setiap seorang akan memperolehi capacity 2GB untuk download. jeliknya, terdapat segelintir daripada mereka yg berdegil dan bertindak sesuka hati dengan men download melebihi limit yg ditetapkan. teka teki nya sekarang, siapa lah org yg tidak bertanggungjawab itu? 


adakah dia suomynonA, mohd nabil, wawan, diego fazley, faiz nordin, sayabudakbaik, makhluk bumi, dimitar bertabov, naimkoyasokmo, hitamputih ?

from semanggol with love.

testing. testing. testing.
saya dengan ini memaafkan semua pihak yang perdajal saya.
baik secara sedar mahupun diluar kewarasan mereka.

buat sayabudakbaik.

buat sayabudakbaik yang setia menggunakan lagu titanic sebagai ringtone sejak tingkatan tiga lagi.

Sunday, April 10, 2011

look a like.

cuople 1
zooey deschanel (500 days of summer) & katy perry


 couple 2
mila kunis (book of eli) & vannesa hudgens


couple 3
keira knightley & natalie portman


couple 4
kofi annan (ex-SU pbb) & morgan freeman


couple 5
isla fisher (confession of shopahoalic) & amy adams (leap year)


couple 6
pav vega (spanglish) & penelope cruz


couple 7
elijah wood (LOTR) & mischa barton (the oc)


last couple



Saturday, April 9, 2011

video pilihan minggu ini.

perlawanan street fighter paling epik abad ini.
lebih hebat dari,
ryu vs evil ryu.
3 kali lebih hebat dari
chun-li vs sagat.




drogba KO.
mulut keluar buih.
menggelupor macam kena sawan.

Friday, April 8, 2011

BERSERAH


ali : Aaaaarrrrrgggggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

ali memang tgh tnsion abis ar..


abu : awat hg ni...x psai2 mnjerit..gila pa..

abu dh pkir ali cmni klu dia gila


ali : hg 'sengap' leh x??ak ngah tnsion ni..

abu : laaa..org len tnsion gk..tp xdela nk jerit2 cm org gila..

ali : aku x gila la..hg leklok skit..

abu : ok2..awat hg ni tnsion sgt..ce cite kt aku..

ali : sok ak de test la..x redy lg ni..

abu : ala,test jpj je pon..nk tkut pe..

ali : bkan tets jpj..ak dh lme kot dpt lesen..test TKK..

abu : pe benda TKK tu??

ali : sbjek "Test Konform Kantoi" la..


subjek ni memang btoi2 de kt dnia ni


abu : aiissshhh...hg ni..blom pe2 lg dh give up..

ali : btoi la..soklan cm hram lg ssah..bljaq dh la x pham pe..

abu : hng ni..cbe bwak brtnang...

ali : aku rse cm nk pkui org skunk ni tau..jgn smpai ak pkui hg dh la..

abu : hng ni..xkn rumte sndri pon nk pkui..hg p la bca bku tu pelan2..nnti pham la..

ali : dh dekat 10 kali aku ulng..tp x pham gk la..asal wat ltihan,msti xleh gk..

abu : org ckap,klu ulng 44 kali snng pham..hg try la..hehehe..(cuba brjenaka)

ali : x lwak la wei..

abu : k2..ak x wat lwak dh..hg x try ke diskus ngn member??

ali : ak dh wat dh..xpham gk..xtau la cne nk jwab mlam ni..

abu : eerrrmmm...dh tnya lectrr ke??

ali : dh2..ak dh wat smua tu..ak dh pgi blik lectrr..bljo ngn dia..tp ak stil rse cm byk bnda ak xtau..wat ltihan je,msti kntoi..

abu : ni msti de lg bnda hg x wat ni..

ali : pe lg abu..mcm2 ak dh wat..g jmpa lectrr,study group,stdy smpi lwat mlm, wat soklan pas yer..dh komplete kot..

kt mn2 pon ali stdy sbjek ni


abu : de lg hg trtggal ni..

ali : ak dh wat list la..hg tgok ni..smua ak dh tnda la..xyah nk cri kkrngn ak la..

abu : hg x TAWAKAL lg ni..try doa byk2 smoga d permudahkn segala ursan hg mlam ni..(tawakal tu mksudnya berserah segalnya pda Tuhan)

ali : errrmmm..(x tau nk ckap pe..dia sedar akn ksilpan drinya)...

Wednesday, April 6, 2011

MENCARI JAWAPAN


ABU ROOMZEY, seorg pemuda yg kacak,mmpunyai rmbut yg straight..dia berasal dri negeri kedah. dia de stu syrikat nma 'STOPPER PUSAKA' dan brgerak maju d sekitar johor..lbih spesifik skudai la..mula2 dia bukak syrikat ni ngn jual mknn ringn cm apel-laq, cekedis dan air tin (monten rain).. rmei gk plggan dia..mmg mju la dia pnya bsnes..tp de gk jenis mkan dlu byar taun depan...dia ok je..jnis x ksah..nk byr bler pon xpe..jnji,BAYAR !!!!!

Roomzey@abu ni kuat semyang orng nye.. 5 wktu "full" kot..(kdg2 sbuh t'mis gk..tp x slalu la)..

sejak kecik lg roomzey dh smyang..

dia de gk la ilmu lam bab agma ni..xdela smpi x tau pe tu bismillah..klu de org ckap sal agma, dia leh gk la nympuk..

tp abu ni de mslah skit..dia stil de bnda x pham lam soal agma ni..mmg dh lme dia cri jwapan tp x jmpa..
muka roomzey yg kopius pkir sal prob dia tu...


hinggalah stu hari..dia jmpa sorg alim yg mmg hebat lam agma ni..

Roomzey : assalamualaikum..

laki 1 : waalaikumsalam..

Roomzey : tuan lapang x??klu lpng,sya hndak ajk tuan brbual..

laki 1 : owh..ok je..

trjdi lah p'bualan antra abu ngn laki alim itu..sembg pny smbg,smpailah kt mslah abu..dia pon tny sal problem dia tu..

Roomzey : em..Tuhan jdkn iblis dri api kn??

iblis d jdkan drpd api

laki 1 : aah..

Roomzey : tp....

laki 1 : tp penye...

Roomzey : malu la sya nk truskn..

laki 1 : malu biarlah brtmpat...malu brtny ssat jlan kot..

Roomzey : ok2..iblis d wat dri api tp npe depa tu msuk neraka balik..neraka kn api gk...api vs api..cm xde pe2 la..


PPPAAANNNGGGGGG!!!!!!!


mmg kuat la roozmey kna tampaq...smpai kua air liur..


laki 1 : amacam?? sakit ke??

Roomzey : (ati ngh bengang giler)..kuang ajaq hang noh..ak dok tny leklok,hg bg penampaq kt aku..klu x tau jwab pon,xyah la tmpaq ak.hg igt x skit ke..aku trajng hg bru hg tau..hg dok mna..hg dok mn..pggil geng ak tbuh hang bru hang tau,...

geng-geng roomzey..mmg gans la smua..



laki 1 : tu la jwpan bg persoaln td..

Roomzey : haaaa?? (sgt2 keliru)

laki 1 : tgn ni asal dri pe??

Roomzey : kulit..

laki 1 : pipi tu??

Roomzey : kulit..

laki 1 : kulit jmpa ngn kulit,tp de gk rse skit kn??

Roomzey mnggngguk pham..trjwab lah spekulasi dia slama ini..



Tuesday, April 5, 2011

perihal stalker dan dunia mereka. -edited version 2.0-



mohd nabil
stalker paling maju diantara stalker-stalker yang lain. tinggal di petaling jaya. dianugerahkan tangan kanan yang mampu menjatuhkan banyak pin-pin boling. pernah bertapa di beberapa buah gunung di malaysia, antaranya gunung stong ayam.

wawan
stalker paling stylo dikalangan stalker-stalker yang lain. cekap, mahir dan hebat mengendalikan mountain bike. kipas susah mati KIM SA-RANG. banyak idea-idea bernas, baik untuk aktiviti-aktiviti akedemik, sukan mahupun keagamaan.

diego fazley
seorang peminat chelsea. duta program mari melawat kulai 2012. pemilik perodua viva hitam yang terkenal di utm.

faiz nordin
berpengatahuan luas dalam selok-belok kamera dan fotografi. bijak mengedit gambar. single. tokan movie terkenal dari jitra. sering menjadi pengkritik jemputan dalam pelbagai progam realiti tv. peminat k-pop.

sayabudakbaik
beliau budak baik. alumni sebuah sekolah berprestasi tinggi yang terkenal di klang. pemilik motor berkuasa tinggi yamaha laginda. ketika suasana genting, yamaha laginda beliau mampu pergi selaju 150km/j. bijak mencari topik untuk berbual bersama rakan-rakan lain. stalker yang paling banyak merungut.

makhluk bumi
lulusan salah sebuah sekolah agama tersohor di utara tanah air. sedang dalam usaha menggenggam segulung ijazah kejuruteraan kimia minoring dalam pengajian Islam dan usuludin. berebut stephanie gee dengan wawan.



dimitar bertabov
seorang stalker yang target nak beli skuter elektrik. tetap akur apabila cadangan dan pandangan beliau berkaitan lokasi makan tengah-hari di reject stalker lain.




anugerah follower bulan mac
suomynonA
bekas ayam tambatan team bola sbpiJ. teknik pemanduan setaraf michael schumacher apabila memandu ferrari merah. hebat bermain bola sepak padang, kurang hebat bermain pes. tokoh maal Hijrah src 2011. peminat band indie terkenal couple xoxo. bermain di divisyen 2 liga uno kebangsaan. follower yang paling banyak songeh(sayabudakbaik kata). agak manja (sayabudakbaik jugak kata).

Monday, April 4, 2011

pendedahan eksklusif.

sedang gua asyik-asyik membelek fesbuk gua yang hidup segan mati tak mahu tu, tiba-tiba ada 1 friend request. awek cun, muka mat saleh. gua dgn tanpa berfikir panjang terus approve. lepas gua aprrove, gua chat dengan dia. gua tanya dia org mana, dia ckp orang amerika. borak punya borak punya borak, rupa-rupanya dia tahu fesbuk gua dari member dia. member dia orang republik czech. gua musykil. macam mana member dia boleh kenal gua. rupa-rupanya, member dia kenal sebab baca blog stalkerpuaka.blogspot.com
terkejut gua. orang luar negara flow blog ni.

dia cakap entri blog kita best-best. lagi-lagi entri dari stalker yang guna nama sayabudakbaik.

disini gua lampirkan sekali bukti-bukti berkaitan pendedahan gua ini.




gua harap dengan pendedahan gua ini, akan meningkatkan semangat stalker-stalker sekalian untuk terus berusaha gigih bagi mengangkat blog kita ke peringkat yang lebih tinggi lagi. majulah blog ini untuk negara.

ni la gambar awek yang add gua tadi.

jalan-jalan cari pasal.

di suatu pagi yang hening, sedang gua berjalan-jalan menyelusuri dunia internet yang fana' ini, gua tersinggah 1 blog yang mana tuan punya blog tu nak jual sebuah kasut converse yang sangat cantik lagi menarik serta stylo.
lu orang tak caye?
cuba lu orang check.
klik SINI.

Sunday, April 3, 2011

Rahsia Kejayaan





JITRA, 3 Mac - Selepas gagal mengutip 4o juta dalam filem "2 Alim", Dr Romzey mula menumpukan perhatian kepada jus mate7 nya. Beliau mula memasarkan jus mate7 beliau ke pasaran eropah.


2 Alim gagal mendapat sambutan dari rakyat Malaysia


Berikut adalah testimoni pelanggan pertamanya di Eropah yang menggunakan Jus Mate7.


Sebelum menggunakan Jus Mate7


Selepas menggunakan Jus Mate7

" Selepas menggunakan produk dr romzey, ramai rakan mula cemburu dengan saya, termasuklah dimitar bertabov kerana saya telah berjaya menjadi hatrik dalam masa 14 minit, terima kasih jus mate7! "

~Wayne Roomey~


Bukti kejayaan roomey selepas sehari minum jus mate7




Rakyat eropah yang lain mula merasakan keberkesanan jus mate 7 dan mula berpusu-pusu mendapatkannya.

"kalau aku tau jus mate ni bagus, aku minum semalam. bleh hatrick cam roomey"

~Didier Drogma~



"Haram btoi roomey, kome ni ada produk baek x mahu kabor ngan teman. Ngan member2 pun kome nak berkira! Tidak teman dah score dah semalam"

~Andy Cawwol~




"Biar btol mu ni roomey, btol ke mu minum jus mate7 bleh terrer smpai cm2. Nnt jangan lupa bagi kat aku sket. Aku nak hatrik plak minggu depan"

~Van Pak Cik~



Namun masih ada segelintir rakyat eropah masih ragu2 dengan produk Dr romzey.


"Propaganda ja suma ni. Hang nak menipu pun agak2 r. Nampak sangat menipunya. Aku x pkai jusmate 7 pun boleh score semalam. Aku pakai losyen mustajab pati halia ja pun."

~Gerard Pikiaq~





"Dengan adanya Jus Mate 7. Pak cik rasa pok cik bleh menang EPL kali ni."

~Alex Ferguzon~



~Sumber dari Bermana~